Hoe krijg je bewoners meer betrokken? Gebruik ‘kleur’ als middel om in gesprek te komen bij planmatig onderhoud en verduurzaming.

Woningcorporatie De Leeuw van Putten in Spijkenisse wilde in een vroeg stadium kijken naar de uitstraling van 5 complexen die gepland stonden voor planmatig onderhoud in 2019. En dan het liefst in samenspraak met bewoners. Alle bewoners van de complexen werden uitgenodigd om mee te praten over de gewenste uitstraling.

Ruim 100 van de bijna 400 bewoners wilden meedenken over de nieuwe kleuren! Uiteindelijk zijn we met 5 tot 10 bewoners per complex om tafel gaan zitten.
Er werd van alles besproken. Er werd een cijfer gegeven voor de huidige uitstraling en wensen besproken voor de nieuwe uitstraling.

Bijvoorbeeld ‘graag een meer chique uitstraling’, ‘graag de panelen in een kleur die niet snel vervuilt’, ‘graag een warme uitstraling’, ‘het mag meer één geheel worden’.
Met alle input ben ik aan de slag gegaan. Per complex zijn er 2 voorstellen gemaakt waaruit de bewoners konden kiezen. Inmiddels zijn alle 5 projecten in uitvoering, sommige projecten zijn al klaar.

Was erg leuk om te doen. Was voor ons de eerste keer, maar zeker prima bevallen. Wordt zeker vervolgd!
Louis van Beekum
Werkvoorbereider Planmatig Onderhoud bij Woningcorporatie De Leeuw van Putten
Artikel ‘Kleur bekennen’ uit bewonersblad van Woningcorporatie De Leeuw van Putten in Spijkenisse: