Kleurontwerp

werkwijze

Planmatig onderhoud of (energie)renovatie? Veel corporaties verbeteren dan ook de uitstraling.

Theo Schuurman, Projectleider deltaWonen: We willen dat onze huurders een prettige woonomgeving hebben waar ze tevreden zijn. De uitstraling van een complex bepaalt voor een deel de tevredenheid van bewoners.

Met een kleurwijziging bereik je veel:

  • Grotere tevredenheid
  • Daardoor minder verloop
  • En beter gedrag
  • Betere verhuurbaarheid
  • Kan bijdragen aan acceptatie van huurverhoging bij energierenovatie

Wilma Eskes, Projectleider Planmatig Onderhoud SWZ: Als de uitstraling niet goed is dan kun je op termijn leegstand verwachten. En een verbeterde uitstraling van een pand aan de buitenzijde levert ook een positieve bijdrage aan de woonbeleving in het pand.

Bewoners betrekken

Mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening geeft meerwaarde voor de sociale kant van mijn werk. Een kleurwijziging is een kans om bewoners te betrekken. Hier heb ik veel ervaring mee.

Bewoners betrekken bij kleurwijziging een ‘gedoe’? Niet met een helder stappenplan en discussie op basis van argumenten.

Wilma Eskes, Projectleider Planmatig Onderhoud SWZ: ‘Een verbeterde uitstraling en ook het proces er omheen (o.a. bewonersbijeenkomst) zijn goed voor de betrokkenheid. Na zo’n traject scoor je als corporatie vaak beter op bewonerstevredenheid en is er meer sociale samenhang.’

Vraag mijn e-book “5 redenen om bewoners te betrekken bij kleurwijziging” aan door op onderstaande afbeelding te klikken.

Roel Brink, Projectleider Planmatig Onderhoud Nijestee: ‘Het project voor Nijestee in 2015 was een succes. Bewoners konden zelf kiezen welke kleur hun voordeur kreeg. Ze konden kiezen uit 4 kleuren. Door dit project kwamen we op een leuke manier in gesprek met onze bewoners.
We hebben hierdoor in 2015 informatie gekregen van bewoners die we in de georganiseerde bijeenkomsten niet hadden gekregen.

Praktisch

Bij een nieuwe opdracht kom ik altijd vòòr het maken van de offerte langs op locatie. Ik bekijk het project en bespreek de doelstelling. Ook vraag ik naar de bewonerscommunicatie en of de bewoners actief betrokken worden. Dan maak ik de offerte (vast bedrag).

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.