Over Roelienke

Wat doet de kleur met de vorm? Wat doet de vorm met de kleur? Deze twee vragen zorgen ervoor dat ik mij nooit verveel als ik buiten ben. Ik ben altijd aan het kijken naar architectuur en alle mogelijke kleurencombinaties die te zien zijn. Bakstenen, dakpannen, beton, bestrating, hout, alles heeft kleur. Werkelijk elk materiaal heeft kleur en al deze kleuren hebben invloed op elkaar.

Roelienke aan het werk

Ik heb een uitgebreide particuliere kleuropleiding gevolgd. En diverse collegereeksen over architectuur. Ik ben geboren in Groningen, daar heb ik m’n VWO afgerond en daarna in Zwolle de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Deze laatste achtergrond helpt me bij de sociale kant van het werken voor corporaties.

Roelienke kleurend als kind

Stiften, potloden, wasco, vingerverf… als kind heb ik heel wat kleurboeken vol gekleurd. Ook als tiener was ik druk met het inkleuren van ansichtkaarten die verkocht werden voor een goed doel. En de fascinatie over wat je kunt bereiken met kleur is er nog steeds!

Ik reis graag met de trein. In de trein heb ik perfect daglicht om te kunnen werken.

Mijn hobby’s zijn: wandelen, schilderen, geschiedenis, (historische) architectuur. Daarnaast ben ik gek op bijna alle dieren.

Ik werk specifiek voor woningcorporaties in heel Nederland.

Roelienke roelienke aan het werk

Harmonie

Kleurontwerp draait voor mij om harmonie:

  • De kleuren sluiten aan bij de architectuur
  • Ze passen in de omgeving
  • Kleuren hoeven altijd niet opvallend te zijn
  • Bewoners zijn blij met hun buurt, ik droom van een wereld waarin niemand zich schaamt voor zijn woonomgeving

Bewoners betrekken

Mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening geeft meerwaarde voor de sociale kant van mijn werk. Een kleurwijziging is een kans om bewoners te betrekken. Hier heb ik veel ervaring mee.

Bewoners betrekken bij kleurwijziging een ‘gedoe’? Niet met een helder stappenplan en discussie op basis van argumenten.

Vraag mijn e-book “5 redenen om bewoners te betrekken bij kleurwijziging” aan door op onderstaande afbeelding te klikken.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.