Kleuradvies schilderwerk binnen- en buitenzijde, i.o.v. De Horizon.

Opdracht was om een passende kleurencombinatie te vinden voor het schilderwerk van het gebouw, zowel binnen als buiten, en voor de vloer. De nieuwe kleuren moesten na de renovatie meer rust geven en een meer vriendelijke uitstraling.

Het advies

Voor de vloer is gekozen voor een donkere aubergine kleur. Deze vloer geeft rust en een ‘aards’ gevoel. Omdat het gebouw veel daglicht krijgt, is deze vloer niet te donker.
De wanden en de kozijnen hebben een gebroken witte kleur. Sommige wanden kregen een lichte en vergrijsde roze tint om bepaalde lokalen op te fleuren. De stenen muur in de hal, de verwarmingsbuizen en de balken aan het plafond zijn meegeschilderd in de wandkleur voor meer eenheid. .
De raampartijen zijn donkerbruin, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Deze kleur past bij de steenkleur en de dakpannen en geeft een rustig geheel. Aan de binnenkant past de donkerbruine kleur goed bij de vloer en de andere gebruikte kleuren.
Voor de deuren is gekozen voor 5 rood-paarse tinten. Deze worden afwisselend en willekeurig toegepast. De tinten passen bij de vloer. Omdat er in het gebouw veel daglicht komt, mogen deze accentkleuren krachtig zijn.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

Oude situatie: