‘Het gevoel dat je meetelt’

Een aantal bewoners van dit complex in Groningen heeft actief meegedacht over de kleurwijziging. Opdrachtgever Nijestee wilde de bewoners zoveel mogelijk laten meedenken. We zijn in een vroeg stadium vooraf in gesprek gegaan. En dan niet: ‘ik houd van blauw’ en ‘als het maar geen geel wordt’ maar meer overstijgend praten over de wensen qua uitstraling van hun buurt.

In dit geval wilden de bewoners een frisse uitstraling. De binnenplaats mocht visueel meer één geheel worden. Heel graag wilden ze per woning kiezen uit twee kleuren voor hun eigen woningdeur.

Nadat de bewoners hun input hadden gegeven heb ik 2 voorstellen gemaakt. De bewoners hebben daarna gestemd over deze twee voorstellen. Daar is deze kleurencombinatie uitgekomen. Binnen dit voorstel konden de bewoners per woning kiezen uit twee kleuren voor de deuren.

De kleurwijziging en het mogen meepraten heeft veel effect gehad. Bewoners raakten meer in gesprek met elkaar over hun binnenplein. Het heeft een positieve impuls gegeven aan de leefbaarheid in het complex.

nieuwe situatie Groningen

oude en nieuwe situatie Groningen

Reactie bewoners:

‘Je bent echt in gesprek. Daardoor zijn we met elkaar gaan kijken of we samen ook iets aan het groen kunnen doen. Er is nu veel meer binding.’

‘Zonder het gesprek over de kleuren waren we niet samen in gesprek gegaan over hoe het nog mooier kan. Toen kwam het los dat iedereen z’n wensen uitsprak. Wensen die er wel waren maar niet uitgesproken werden.’

oude en nieuwe situatie

Wil je als corporatie bij planmatig onderhoud en verduurzaming structureel en in een vroeg stadium gaan kijken naar de verbetering van de uitstraling van het vastgoed? Neem contact op om kennis te maken, ik werk landelijk.

oude en nieuwe situatie Groningen

oude en nieuwe situatie Groningen

nieuwe situatie Groningen