Bij deze opdracht van deltaWonen werden alleen de draaiende raamdelen en de woning- en balkondeuren gewijzigd van kleur. De nieuwe kleuren moesten passen bij de bestaande kleuren van de flat. Wat niet wijzigde waren de kleuren van de kozijnen en platen, het trappenhuis en de beplating van de galerijen.

De flat is kleurrijk met veel verschillende tinten die deels ook dicht bij elkaar liggen. Om de flat niet te druk te maken wilde ik geen nieuwe kleuren toevoegen en bij voorkeur kiezen uit 1 of meerdere van de bestaande kleuren van de flat voor de draaiende delen.

Palestrinalaan oud

Oude situatie

Palestrinalaan Nieuw

Nieuwe situatie

De kleuren op de galerijen en balkons vormden een combinatie van meerdere lichte tinten, namelijk lichtblauw met zalmroze/oranje. In deze tijd is het gebruikelijk om iets krachtiger combinaties te maken. Daarom heb ik gekozen om de donkere kleur bordeauxrood te gebruiken voor de deuren, voor meer contrast. Deze kleur is in de oorspronkelijke situatie al te zien bij de ingang voor de fietsen aan de kopse kant van de flat. De rode kleur geeft warmte aan het geheel en past goed bij de kozijnen en de platen. Daarnaast contrasteert het bordeauxrood goed met het blauwgroen van het trappenhuis.

De draaiende raamdelen krijgen een warme wittint die past bij de dikterand van het beton van de galerijen. Hiermee worden de raamdelen neutraal. Het resultaat kun je bekijken aan de Palestrinalaan in Zwolle.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

Palestrinalaan oud

Oude situatie

Palestrinalaan nieuw

Nieuwe situatie

Oude situatie

Oude situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie