nieuwe situatie kleurwijziging roelienke de vries

oude situatie Westenbergmate kleurwijziging roelienke de vries

Een dilemma waar ik regelmatig aan werk: wat doet het met de uitstraling in een buurt als er koop- en huurwoningen door elkaar staan? En dan vooral bij een renovatie of een kleurwijziging voor het schilderwerk van de corporatiewoningen, hoe voorkom je dat het geheel ‘rommelig’ wordt?

De eigenaren van de koopwoningen gaan helaas vaak niet allemaal mee met de kleurwijziging. Aan mij de taak om de kleuren voor de corporatiewoningen dusdanig te kiezen dat de uitstraling van de hele buurt toch zo goed mogelijk wordt. Ervan uit gaand dat de kleuren van de koopwoningen niet mee wijzigen.  Een mooie uitdaging! Uiteraard loop ik voor zo’n uitdaging meerdere malen door de buurt om de sfeer in me op te nemen en om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Hoe dit dilemma op te lossen is afhankelijk van de situatie. Voor dit project in Zwolle heb ik ervoor gekozen om alle deuren van de corporatiewoningen dezelfde kleur te geven, namelijk donkerblauw. Bij dit complex geeft dit het meest rustige geheel in het straatbeeld.

Bij een eerder project in Dalfsen heb ik een hele andere keuze gemaakt: juist 3 verschillende kleurstellingen voor de corporatiewoningen. De bewoners van de 76 corporatiewoningen konden per woning kiezen voor een kleur voor hun voordeur en de draaiende delen.  Op deze manier passen de koop- en huurwoningen het beste bij elkaar.  De 3 kleurstellingen voor de corporatiewoningen mengen goed bij de verschillende kleuren van de koopwoningen.

Heb je ook een dergelijk dilemma? Neem contact op om erover te sparren! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

nieuwe situatie

nieuwe situatie oude situatie

nieuwe situatie

Bewaren

Bewaren