Kleurontwerp binnenzijde portieken i.o.v. Nijestee. Vooraf aan dit project heb ik met een groepje bewoners gesproken om hun wensen te horen met betrekking tot de kleurwijziging. Deze wensen heb ik verwerkt in het advies, toegespitst op deze portieken. Het resultaat was twee ontwerpen die toegepast konden worden. Per portiek is gestemd voor één van beide ontwerpen. De uitslag: vijf portieken krijgen ontwerp 1 en vier portieken krijgen ontwerp 2.

Oude situatie

Nieuwe situatie voorstel 1

Nieuwe situatie voorstel 2

Voorstel 1 heeft krachtige koele tinten en voorstel 2 heeft warme kleuren. Bij beide voorstellen is rekening gehouden met het feit dat de kleuren moeten passen bij de bestaande vloer die gedeeltelijk blijft liggen. In elk ontwerp zijn er twee kleuren voor de woningdeuren. De bewoners konden kiezen voor de kleur van hun eigen woningdeur. Dezelfde kleur is ook toegepast op hun schuurdeur. Hierdoor ontstaat een speels geheel, wat ook de wens van de bewoners was.

Op het onderste gedeelte van de wanden is een ‘lambrisering’ met verf aangebracht, met een kleur die minder snel vervuild. Voor dat gedeelte van de wanden is ook een vuilafstotende verf gebruikt.

Oude situatie

Nieuw situatie Nijestee

Nieuwe situatie voorstel 1

kleuradvies Nijestee

Nieuwe situatie voorstel 2

Naast het schilderwerk heb ik ook bij elk ontwerp een geschikte tegel uitgezocht voor een gedeelte van de vloer. De tegelvloer is gelegd op de plek waar de grote inloopmat lag. Om de portieken nog meer te verbeteren heeft Nijestee ook de verlichting aangepast en een extra ventilatierooster geplaatst.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

Reactie bewoner:

Ja, ik vind de uitstraling belangrijk. Je betaalt voor een huurwoning en hebt er recht op dat het goed is. Het maakt de portiek een stuk frisser en het is netjes geworden. Goed onderhoud zorgt ervoor dat het netter blijft.