new situation Apeldoorn

old situation Apeldoorn

Maandag 28 augustus

Dat zullen ze zijn. Twee mannen met verf op hun broeken. Het is de eerste maandag na m’n zomervakantie en ik ben al vroeg vertrokken naar station Apeldoorn De Maten. Ik heb in een eerder stadium een concept mogen bedenken voor een graffiti kunstwerk. En vandaag wordt het uitgevoerd door de mannen van Graffiti netwerk Amsterdam. Best spannend. Het is de eerste keer dat ik zo’n graffiticoncept heb gemaakt.
Na de uitleg van het concept vertrek ik. En tot mijn verrassing is het kunstwerk na 2 dagen gewoon klaar! En heel mooi geworden.

Omwonenden

Opdrachtgever ProRail hoorde een tijd geleden van de wens van omwonenden om het bouwwerk te verfraaien. En om ontsierende graffiti te voorkomen. Aan mij de vraag om 2 concepten te maken. Deze concepten heb ik gepresenteerd aan de omwonenden, zij mochten kiezen.

oude situatie Apeldoorn de Mate

Boomstammen

De omwonenden hebben gekozen voor het concept met de boomstammen gekozen. Door de boomstammen past het bouwwerk goed in de natuurlijke omgeving. Er is veel groen. In de schemering kun je bijna denken dat de boomstammen er werkelijk liggen. De (echte!) bomen voor het gebouw zijn geplant door de gemeente.

nieuwe situatie

Enthousiast

De omwonenden zijn na de uitvoering zo enthousiast dat zij zelf de regionale krant hebben gebeld. De Stentor heeft een leuke publicatie geplaatst. Ook opdrachtgever ProRail is blij met het resultaat.

Lees het artikel in de Stentor

‘Heb je zelf te maken met graffiti? Wat doen jullie om dit te voorkomen? Kan ik hierin misschien iets betekenen? Neem contact met me op, ik hoor het graag!’ Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.