Kleuradvies buitenzijde flat i.o.v. Nijestee

Doel van de kleurwijziging was het verkrijgen van een mooiere uitstraling van de flat in verband met de geplande verkoop van de afzonderlijke woningen.

Het advies

De kleuren van de nieuwe situatie van de flat aan de Frans van Mierisstraat in Groningen zijn gekozen op basis van de kleuren van de stenen. In de nieuwe situatie vallen de balkons meer weg in de gevel. De balkons krijgen hun oorspronkelijke steenkleur terug. Dit geeft rust in het straatbeeld. De onderzijde van de balkons krijgen een donkere rand. Dit is dezelfde kleur als van de brievenbussen en het afdakje bij de entree. Deze donkere kleur geeft extra warmte aan de flat.

De deuren hebben een vrij felle oranje kleur gekregen. Deze kleur past bij de steenkleur. Dezelfde kleurencombinatie wordt meer toegepast in de omgeving. De draaiende raamdelen hebben ook een kleur gekregen die is afgeleid van de steenkleur, maar dan lichter en sterk vergrijsd.

Nijestee heeft, naast het laten uitvoeren van het schilderwerk, de woningen grondig gerenoveerd, zowel aan de binnen- als buitenzijde. De nieuwe kleuren aan de binnenzijde, voor de portieken, trappenhuizen en gangen, zijn in dezelfde lijn toegepast.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

Oude situatie