Kleuradvies buitenzijde gebouw i.o.v. SWZ

Door het behandelen van de gevelvlakken met blauwgroene Keim zijn de gevelvlakken na het kleuradvies veranderd van wat verouderde gevels in juist een blikvanger. Qua architectuur is het een interessant gebouw, 2 blokken die met de kopse kanten haaks op elkaar staan met daartussen een gemeenschappelijke ruimte en het trappenhuis. Voor mij een leuke opdracht, zeker toen de opdrachtgever SWZ groen licht gaf om de gevelvlakken een kleur te geven. Het gebouw staat in Zwolle bij de kruising van de Rijnlaan en de Waallaan in de wijk Aalanden.

De gevelvlakken hebben 2 kleuren gekregen: het grootste vlak blauwgroen en de uiteinden een lichtere kleur om het geheel niet te massief te maken. Het oranje en bordeauxrood in het middenstuk geven contrast met het blauwgroen van de gevelvlakken. Ook de randen van de balkons aan de voorzijde krijgen de oranje kleur. Deze oranje tint is bij benadering de kleur van de gevelstenen. Het oranje is een fleurige kleur en doordat ook de stenen van het metselwerk oranje zijn is er harmonie.

De draaiende raamdelen krijgen aan de voorzijde een blauwgroene kleur die past bij de Keim kleur van de gevelstukken middenin. Het bordeauxrood uit het middenstuk komt terug in de woning- en balkondeuren.

De platen boven de glaspartij van het trappenhuis aan de voorzijde krijgen de lichte kozijnkeur. Op deze manier vallen deze vlakken zoveel mogelijk weg tegen de lucht. Het is niet wenselijk om deze hoge vlakken extra te benadrukken.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.