oude en nieuwe situatie Veenmos Kampen

Meer moderne uitstraling voor 90 woningen in Kampen

Wens bewoners
‘Wij zijn toe aan andere kleuren voor onze buurt’ gaven de bewoners van dit complex aan. De oude kleuren waren wat gedateerd: De kozijnen waren donkerblauw, dit gaf een donkere uitstraling en het gaf een hard contrast met de witte platen van de hoogbouw. De deuren hadden verschillende kleuren: geel, rood, blauw. Alle draairamen waren beige.
De buurt was toe aan een meer moderne uitstraling.

Twee vliegen in één klap
Onderhoudstechnisch gezien zijn lichte kozijnen beter dan donkerblauwe kozijnen. Donkere kozijnen moet sneller weer opnieuw worden geschilderd omdat ze warmer worden in de zon. Daarnaast geven de lichte kozijnen hier een veel frissere sfeer.
Er is gewisseld: de kozijnen zijn nu licht en de platen van de hoogbouw hebben een (warme geel-beige) kleur gekregen. In de oude situatie waren de platen wit en de kozijnen waren donkerblauw.

Deuren en platen vervangen
Per woning konden de bewoners kiezen voor een nieuw type woningdeur. Een deur in de stijl van de oude deur was ook één van de te kiezen deurtypen.
Ook de platen van de hoogbouw zijn vervangen. Deze konden gelijk worden geleverd in de juiste kleur (Rockpanel).
De isolatie en ventilatie is verbeterd door dubbele beglazing en ventilatieroosters. Alles bij elkaar zijn deze 90 woningen van deltaWonen weer geschikt voor de toekomst, erg leuk om hier een steentje aan bij te mogen dragen!

oude en nieuwe situatie Veenmos Kampen

oude en nieuwe situatie Veenmos Kampen

oude en nieuwe situatie Veenmos Kampen

Fotografie nieuwe situatie: Walter Frisart FOTOwerk.