Kleurenschema Nieuwe Hescheweg Oss

Kleuradvies buitenzijde gebouw i.o.v. Hendriks SGR

Deze flat staat aan de Nieuwe Hescheweg, een doorgaande weg in Oss. De opdracht kwam van het bedrijf Hendriks SGR, dat weer in opdracht werkte voor de VvE. Opdracht was om het gebouw meer identiteit te geven door middel van kleur.

Het advies

Ik heb voor het kleuradvies gekozen om te anticiperen op de kleuren van de flat aan de overzijde omdat deze kleuren prominent aanwezig zijn in het straatbeeld.

Oude situatie

Nieuwe situatie

De kolommen boven de entrees hebben dezelfde roze-rode kleur gekregen als de kolommen van het gebouw aan de overzijde. Deze kleur benadert een natuurlijke steenkleur. De rest van de muren aan de voorzijde hebben een warme beige tint gekregen. Het gebouw krijgt hierdoor een frissere uitstraling dan het gebouw aan de overzijde.

De borstweringen hebben een vergrijsde paarse kleur. De gele stenen van het gebouw aan de overzijde en de paarse borstweringen vormen een goede combinatie omdat de kleuren complementair zijn.

De muren aan de zijkanten en achterkant hebben de roze-rode kleur van de verticale kolommen gekregen. De betonnen banden hebben de warme beige kleur gekregen en het hekwerk is vergrijsd paars.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

Oude situatie

Nieuwe situatie