Kleuradvies buitenzijde flats 4 straten i.o.v. Nijestee

Door meer variatie aan te brengen in kleuren is de uitstraling van de panden na het kleuradvies fleuriger geworden. Door meerdere kleuren toe te passen met een verschillende donkergraad komt er meer dieptewerking in de wanden. De deuren krijgen per etage een andere kleur. Hierdoor wordt de dieptewerking nog versterkt. Het hekwerk is donker geschilderd waardoor het minder opvalt en er meer aandacht komt voor de andere elementen.

Voor de kozijnen is gekozen voor een neutrale warme wittint. Deze past bij beide voorstellen. Door alle blokken dezelfde kozijnkleur te geven is er een bepaalde eenheid in het straatbeeld.

De panden van Nijestee staan in vier straten (Butjesstraat, Kleine Butjesstraat, Pausgang, Hardewikerstraat), rondom een binnenplaats die wordt gebruikt als parkeerplaats. Door de hoge gevels is er weinig direct zonlicht op de binnenplaats. De horizontale dakranden zijn in de nieuwe situatie licht. Dit geeft in de binnenplaats een meer open en ruimtelijk effect. Door de warm gele en donkergele tinten komt er extra warmte op de binnenplaats.

De donkere groene kleur uit de oude situatie blijft gedeeltelijk bestaan in de nieuwe situatie. Op de binnenplaats is weinig ruimte voor begroeiing. De groene kleur op de gevel geeft toch een suggestie van natuurlijk groen. De donkerbruine kleur van de privéschermen op de balkons blijft ongewijzigd. Deze kleur wordt in de nieuwe situatie ook toegepast op het hekwerk van de galerijen.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.