Kleuradvies woningen Kampen i.o.v. deltaWonen/Nikkels bouwbedrijf

Opdracht was om een kleuradvies te geven voor de woningdeuren en de draaiende raamdelen. Ook de kozijnkleur mocht wijzigen. Bij deze kleurwijziging konden de bewoners per woonblok stemmen voor één van de nieuwe kleurencombinaties.

Het advies

De woningen aan de Huismanstraat en Bovensingel zijn gebouwd in 1949. Bakstenen die al jaren meegaan worden vaak matter van kleur. Het is dan mooi om iets rustiger kleuren voor het schilderwerk te gebruiken. Bij te felle kleuren wordt veroudering van de stenen juist benadrukt.

oude situatie

nieuwe situatie

Voor de kozijnen is gekozen voor een neutrale warme wittint. Deze past bij beide voorstellen. Door alle blokken dezelfde kozijnkleur te geven is er een bepaalde eenheid in het straatbeeld.

gevelsteen-oude situatie

nieuwe situatie

Voorstel 1 De rode tint sluit aan bij de kleur van de bakstenen. Het is een rustige, wat vergrijsde roodtint die daardoor mee kleurt met de stenen. Voor de draaiende raamdelen is gekozen voor een afgeleide kleur van de roodtint. Deze is lichter en nog meer vergrijsd. In de nieuwe situatie is de kleur van de raamdelen rustiger dan in de oude situatie. De aandacht gaat daardoor meer naar de deur dan naar de raamdelen.

Voorstel 2 Hier is gekozen voor een blauwgroene tint voor de deuren en voor de draaiende raamdelen weer een wat lichtere afgeleide tint. De kleuren zit tussen blauw en groen in en contrasteren juist met de stenen, in tegenstelling tot de rode kleur, die meer erbij aansluit.

Twee blokken hebben gekozen voor het blauwgroene voorstel en één voor het rode voorstel. De voorstellen zijn zo gekozen dat ze onderling bij elkaar passen.

Neem contact op om kennis te maken! Ik ben landelijk inzetbaar voor projecten.

voorstel 1

voorstel 2